Loon uitzendkrachten bij Niemeyer wordt gelijkgetrokken met vaste medewerkers

nieuws
Foto: Google Streetview

De FNV is een schikking overeengekomen met uitzendorganisatie Tempo-Team over productiemedewerkers bij BAT Niemeyer in Groningen. “Alle uitzendkrachten van Tempo-Team krijgen vanaf nu hetzelfde loon als de vaste krachten”, zegt FNV-bestuurder Masja Zwart.

De vakbond is blij dat deze vier bedrijven hun verantwoordelijkheid nemen en stoppen met contracting. “We kunnen na 5 jaar werken aan deze zaak, terugkijken op een mooi resultaat”, aldus Zwart. De schikking geldt ook voor ongeveer 10 pakketdepots van PostNL en twee vestigingen van glasfabriek Libbey Leerdam.

FNV hoopt dat minister Koolmees nu wetgeving ontwikkelt waarmee mensen die via een contracting constructie werken, hetzelfde loon krijgen als collega’s die hetzelfde werk doen. Net als de minister doet met payrolling’, zegt Zwart.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *