Huurverhoging sportvelden met een jaar uitgesteld

De huurverhoging voor sportvelden in de gemeente Groningen is met een jaar uitgesteld. Dat is gister besloten tijdens de gemeenteraadsvergadering.

In eerste instantie zou de huur van de velden in 2020 stijgen. De gemeente moet namelijk voor 30 miljoen bezuinigen en een hogere huur voor sportvelden zou een deel van die bezuiniging moeten dekken. Maar daar is de gemeente op terug gekomen. Er is volgens de coalitiepartijen extra geld beschikbaar waardoor de verhoging van de veldhuur voor sportclubs voor komend jaar van de baan is.

Jan van der Lei, voorzitter van vv Helpman, is er niet gerust op. Hij is bang dat dit probleem zich zal herhalen. De voorzitter vindt namelijk dat sport een makkelijk doelwit is voor bezuinigingen. “We zijn blij met het uitstel omdat het ons meer ruimte geeft om er tegen te ageren en ik denk dat we nu maar eens een goede vuist moeten maken naar de gemeente om duidelijk te maken dat ze fout bezig zijn.” aldus de voorzitter.

Deel dit artikel:

  1. Wanneer dringt het in het gemeentehuis (en bij andere overheden) nou eens door dat lastenverzwaring != bezuiniging?

    En wanneer word er nou eens bezuinigd op het ambtenarenapparaat? Afscheids- en welkomfeestjes voor de burgemeesters, verbouwingen, rare verkeersmaatregelen, twee nutteloze drempels én een fietspad-aanpassing op de leegeweg (letterlijk en figuurlijk lege weg)

    Tel daarbij op alle rare wegwerkzaamheden die de laatste tijd plaats lijken te vinden (afgelopen dinsdag het asfalt vervangen voor de zwarte doos….waarom?)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *