Gewonde bij steekpartij in Brugstraat, verdachte aangehouden

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Bij een steekpartij in de Brugstraat is vrijdagavond een achttienjarige man uit de stad gewond geraakt. De politie heeft een verdachte aan kunnen houden.

“De melding van een steekpartij kwam rond 22.10 uur bij ons binnen”, zegt een politiewoordvoerder. “In de straat troffen wij een lichtgewonde man aan. Deze is door ambulancepersoneel behandeld. Kort daarna hebben we een 54-jarige verdachte uit Groningen aan kunnen houden. Wij verdenken hem van betrokkenheid bij de steekpartij.” Over de aanleiding van de steekpartij is nog niets bekend.

Incidentfotografen laten weten dat het incident op straat plaatsvond ter hoogte van Albertus Magnus. “Eén van de leden van het bestuur van de studentenvereniging liet zojuist weten dat het slachtoffer een Albertiaan is”, vertelt Patrick Wind van 112groningen.nl. “Het slachtoffer werd op straat door een voorbijganger neergestoken. Deze voorbijganger zou geen lid zijn van Albertus.” De verwondingen van de student zouden meevallen. “Hij kon ter plaatse in de ambulance behandeld worden”, ziet Rick ten Cate van tencatefotografie.nl. “De man hoefde niet mee naar het ziekenhuis.” De straat werd in eerste instantie volledig afgesloten, maar rond 22.45 uur werd deze afzetting weer opgeheven.

Later meer.

Foto: Patrick Wind – 112groningen.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Martin Nuver – 112groningen.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Deel dit artikel:

  1. Gezien de hoeveelheid burenterreur door studentenhuizen, valt het aantal incidenten enorm mee.

    Groningers zijn over het algemeen veel te aardig, wetsgetrouw en beheerst. Na jarenlange herrie, verlaten ze vaak hun geliefde woning en zelfs stad, in plaats van dat ze op een onverwacht moment een deur van een overlast gevend studentenhuis intrappen en met een bijl gaan zwaaien. (Jaar of vijf geleden in de buurt van Petrus Campersingel een keer)

  2. Bijzonder dat sommigen, ook al blijkt dat niet uit de berichtgeving, het incident koppelen aan vermeende overlast van studenten.
    Kennelijk voelt het fijn om een bepaalde groep in het verdomhoekje te zetten. Een benepen geest vindt dit prettig.

  3. De messteker zou ook een chagerijnige bedelaar oid geweest kunnen zijn? Met het enorme overschot aan bedelaars in de binnenstad moet dat bestaan wel enorm karig zijn en men nogal geregeld verwensingen ed naar het hoofd krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *