FC Groningen via treffers van Asoro langs Vitesse

sport
Foto: Sportphotoagency.com Vitesse - FC Groningen. Joel Asoro scoorde twee keer.

FC Groningen won vrijdagavond in Arnhem met 2-1 van Vitesse en steeg daarmee naar de zesde plaats in de eredivisie.

Vitesse begon beter, maar FC Groningen opende de score via Joel Asoro, die een rebound benutte na een kans voor Kaj Sierhuis. Via Bryan Linssen kwam Vitesse bijna langszij, maar de lat voorkwam een doelpunt. Asoro tekende voor de 0-2 na doorkoppen van Sierhuis. Sierhuis schoot nog een vrije trap op de lat.

Na rust maakte Linssen er meteen 1-2 van. Vitesse ging op jacht naar de gelijkmaker, maar FC Groningen doelman Sergio Padt was niet te passeren. Zo won FC Groningen voor het eerst in elf jaar weer eens in Arnhem van Vitesse.

Deel dit artikel:

 1. Padt top. Asoro messcherp. El Messaoudi goed. En afgezien van rare verdedigende wissel, weer compliment voor Buijs. Onder Danny begint het na tien jaar eindelijk weer serieus op voebal te lijken.

 2. @VSH, werd ook wel tijd hé of ben je het debacle van het begin van het vorige seizoen al weer vergeten, alles lijkt min of meer op z’n plaatst te vallen.
  ‘Bange’ trainers doen inderdaad vaak de verdedigende wissel, trainers met vertrouwen doen dat niet.
  Maar goed, resultaat staat er al was onze keeper daar verantwoordelijk voor en niet de verdedigende wissel.

 3. @ Doe.

  Heb vorig jaar na overstappen op 442 genoten van inzet, teamspirit en opmars op ranglijst. Een collectieve offday en ontketende Odegard zorgde voor niet halen van finaleronde van de play-offs voor dee EL.
  Goede dingen uit die periode zijn behouden en er wordt nu in balbezit vlot lopend voetbal met mooie combinaties toegevoegd. Zie je tribunes snel weer vol raken op deze manier. Mooi trouwens dat Nijland opgerot is en jij de Euroborg niet meer hoeft te boycotten.

  Ja, wissel koste ons bijna de kop. Als we de loon van de angst gekregen hadden, was dat niet onterecht geweest. Vitesse had ons in bijna in een houdgreep.

 4. @VSH, Helaas kreeg ik en vele anderen met mij gelijk omtrent Nijland, Nijland heeft het heel lang op de dobber van Veldmate droog gehouden, toen die weg was ging de FC in de achteruit.
  Nijland is ook verantwoordelijk voor de aanstelling van Klaver destijds, Klaver bakte er helemaal niets van op commercieel gebied, kleine lokale sponsoren werven met standaard sponsor pakketten is geen kunst, grote sponsoren en partners werven echter wel.
  Vele van die sponsoren en partners komen overigens uit hen zelf naar de FC Groningen en niet andersom.
  Als klap op de vuurpijl dacht Klaver ook nog even algemeen directeur te worden, dan heb je een plaat voor je kop en heb je totaal geen zelfinzicht.
  Het is goed dat Gudde heeft ingezien dat Klaver vooral geschikt is voor advertentie’s verkopen van zeer lokale krantjes en alles behalve een toegevoegde waarde is voor de FC Groningen.
  Prettig weekend VSH,

 5. @ Doe.

  Klaver gaat niet gemist worden. Commerciële afdeling moet gezien de resultaten op die afdeling een zooitje geweest zijn.

  Maar denijlandisering is nog niet voltooid. Zitten vast nog meer onbekwame jaknikkers van Nijland in de organisatie.

  Goed weekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *