FC Groningen via treffers van Asoro langs Vitesse

sport
Foto: Sportphotoagency.com Vitesse - FC Groningen. Joel Asoro scoorde twee keer.

FC Groningen won vrijdagavond in Arnhem met 2-1 van Vitesse en steeg daarmee naar de zesde plaats in de eredivisie.

Vitesse begon beter, maar FC Groningen opende de score via Joel Asoro, die een rebound benutte na een kans voor Kaj Sierhuis. Via Bryan Linssen kwam Vitesse bijna langszij, maar de lat voorkwam een doelpunt. Asoro tekende voor de 0-2 na doorkoppen van Sierhuis. Sierhuis schoot nog een vrije trap op de lat.

Na rust maakte Linssen er meteen 1-2 van. Vitesse ging op jacht naar de gelijkmaker, maar FC Groningen doelman Sergio Padt was niet te passeren. Zo won FC Groningen voor het eerst in elf jaar weer eens in Arnhem van Vitesse.

Deel dit artikel: