Alleen gemeentelijke herfstbladeren worden in Haren opgeruimd 

nieuws

Alleen gemeentelijke herfstbladeren worden in Haren opgeruimd. ‘Ander tuinafval langs de weg wordt beschouwd en behandeld als een illegale storting’.

De gemeente Groningen wijst de inwoners van Haren in een nieuwsbrief op het volgende: ‘Valt er veel blad van gemeentelijke bomen in jouw tuin? Leg dit bladafval dan in de groenstroken langs de weg. Onze bladruimers nemen deze bladeren dan in hun ronde mee. Tot half december mag het bladafval hier neergelegd worden. Let op: deze regeling is alleen bedoeld voor gevallen bladafval van gemeentelijke bomen. Leg hier geen ander tuinafval neer. Dit wordt beschouwd en behandeld als een illegale storting’.

Hiermee lijkt het beleid van de oude gemeente Haren te worden gecontinueerd (zie bericht hieronder). In nieuwsbrieven bestemd voor andere delen van de gemeente wordt niet gerept over de problematiek van het opruimen van gemeentelijke herfstbladeren.