Warm onthaal voor protesterende boeren na monstertocht uit Den Haag

nieuws
Foto: Auke Mulder - niekerknieuws.nl

Boeren die woensdag geprotesteerd hebben in Den Haag zijn donderdagavond weer thuisgekomen. In Sebaldeburen werden zij na hun monstertocht warm onthaald door vrienden, familie en steunbetuigers.

“Het is hier al flink druk”, zegt Robert van der Veen van niekerknieuws.nl. Op dat moment is het rond 19.30 uur. Op de Woldweg hebben zich dan al flink wat familieleden en vrienden verzameld die de boeren opwachten na hun tocht uit Den Haag. “Ze hebben een erehaag gemaakt, waar de boeren die 48 uur van huis zijn geweest, langs gaan rijden. Zojuist is er nog contact geweest en toen lieten de boeren weten dat ze in de buurt zijn.”

Tekst gaat verder onder de foto

Familie en vrienden vormen een erehaag op de Woldweg in Sebaldeburen. Foto: Auke Mulder – niekerknieuws.nl

Protest in De Bilt en Den Haag
Dinsdagavond vertrokken de boeren uit het Westerkwartier en de gemeente Groningen vanuit Niezijl. Woensdag protesteerden zij samen met duizenden collega’s tegen het stikstofbeleid. Dat gebeurde eerst in De Bilt bij het RIVM en later op het Malieveld in Den Haag. Na een nachtje doorgebracht te hebben in Den Haag en het aanbieden van een ontbijt aan de Hagenezen vertrokken ze weer richting huis. “Ze rijden nu langs de erehaag”, meldt Van der Veen even voor 20.00 uur. “Er wordt door de mensen geapplaudisseerd en ook wordt er vuurwerk afgestoken.” De actie om de boeren te onthalen was opgezet door enkele vrienden en gebeurde na een oproep op social media.

Foto: Auke Mulder – niekerknieuws.nl
Foto: Auke Mulder – niekerknieuws.nl
Deel dit artikel: