Vriendinnen in Ten Boer zamelen speelgoed in

Vier vriendinnen uit Ten Boer vinden dat ieder kind een fijne decembermaand verdient. Daarom zijn zij dit jaar weer druk bezig met het verzamelen van speelgoed, zodat ze dat kunnen uitdelen.

Al vanaf begin september zijn Daisy, Mirjam, Wilma en Sonja bezig met het verzamelen van speelgoed. Dit doen ze inmiddels voor de zesde keer. De vriendinnen zijn er mee begonnen omdat het hun opviel dat er grote verschillen waren in de cadeaus die kinderen kregen. “Sommige krijgen van alles en dure cadeau’s, terwijl andere kinderen aankwamen met een zakje pepernoten.” vertelt Wilma.

Wilma ziet dat er ieder jaar meer animo voor de actie is. “Ik merk dat mensen het fijn vinden dat wij dit doen, en dat het helaas voor veel mensen nodig is.” De dames vinden het belangrijk dat alle kinderen verwend worden tijdens de feestdagen, en willen op deze manier de ouders een handje helpen.

Het speelgoed is overigens niet alleen voor gezinnen die het niet breed hebben. “We hopen die mensen natuurlijk wel te bereiken, maar het is ook hergebruik van tweedehands speelgoed.” “De actie is voor iedereen!”

Het speelgoed dat overblijft belandt bij de dames op zolder voor volgend jaar, of gaat naar de weggeefwinkel van Ten Boer. Tot 31 oktober zamelen de vriendinnen nog speelgoed in. Een dag later, op één november, geven ze het speelgoed weg in het dorpshuis van Ten Boer.

Kijk voor meer informatie op de Facebook pagina.