Vertraging op A7 door verkeersongeluk bij Leek

nieuws
Foto: Patrick Wind - 112groningen.nl

Bij een verkeersongeluk donderdagmiddag op de A7 ter hoogte van Leek zijn twee auto’s met elkaar in botsing gekomen. Het ongeluk zorgde voor flinke vertraging op de snelweg richting Friesland.

Het ongeluk gebeurde rond 16.30 uur op de rijbaan richting Drachten. “Twee auto’s zijn betrokken bij het ongeluk”, vertelt Patrick Wind van de incidentenwebsite 112groningen.nl. “Niemand is gewond geraakt, maar wel zijn beide voertuigen behoorlijk beschadigd geraakt.” Om de hulpverleners de ruimte te geven werd één rijbaan afgesloten. Een bergingsbedrijf kwam ter plaatse om de voertuigen te bergen.

Het ongeluk zorgde voor een flinke file. Even na 17.00 uur stond er vier kilometer file tussen Westpoort en Leek en moesten automobilisten rekening houden met een vertraging van dertig minuten. Hoe het ongeluk kon gebeuren is onbekend.

Foto: Patrick Wind – 112groningen.nl
Foto: Patrick Wind – 112groningen.nl