Vaste noodbrug moet Paddepoelsterbrug vervangen

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

Een tijdelijke vaste noodbrug moet voorlopig de Paddepoelsterbrug vervangen. Dat schrijven de gemeente en de provincie aan Rijkswaterstaat. De brug is al meer dan een jaar buiten gebruik.

Als alternatief voor de door een bedieningsfout stukgevaren Paddepoelsterbrug zou eerst een tijdelijke pont komen. Rijkswaterstaat stelt nu dat de gemeente Groningen verantwoordelijk is voor de realisatie en exploitatie van een veerpont, en dat is niet in lijn met de afspraken zoals die gemaakt zijn. Dat stelt de gemeente, die onaangenaam verrast is door de opvatting van RWS.

De minister stelt nu dat een tijdelijke vaste brug op 9.10 meter hoogte het enige alternatief is. De gemeente wil snel duidelijkheid en vraagt RWS om nu haast te maken met de aanleg daarvan en ook om het fietspad aan de noordzijde en zuidzijde van het kanaal richting Dorkwerd te verbeteren, veiligheidsmaatregelen op de Evert Harm Woltersweg te nemen  en ook de oversteek bij de Dorkwerderbrug te verbeteren.

Deel dit artikel:

  1. als het enige alternatief een tijdelijke vaste brug van 9,1 m. is ben ik benieuwd naar de definitieve oeverververbinding.
    zou die er wel zijn in de optiek van rws denk je dan. overigens, in de tijd dat rws achterover leunt had er al lang een plan voor een definitieve oplossing bedacht kunnen worden. zou rws langzamerhand zelf niet gaan denken dat haar/zijn gedrag merkwaardig overkomt?

  2. Niks nieuws behalve dat gemeente en RWS aan het Kissebissen zijn over wie wat moet doen. RWS Hullie moeten een pontje exploiteren. Gemeente: Hullie moeten voor betere fietsverbindingen zorgen. Ik zou zeggen trek die fietspaden door tot Aduard. Dan hoef je ook niet meer tussen de auto’s door. Tot de nieuwe brug bij Aduard en het Aduarderdiep aan de zuidkant liggen ze al.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *