SP bezorgd over Ferroli CV-ketels

nieuws

De raadsfractie van de SP wil weten of het gemeentebestuur op de hoogte is van de onveilige verwarmingsketels van Ferroli, en of het college hierover contact heeft gehad met woningcorporaties.

De SP wijst op berichten in de media dat de verwarmingsketels van het merk Ferroli voor gevaarlijke situaties zorgden, en onder meer tot brand leidden. In Groningen hebben veel sociale huurwoningen van corporaties een Ferroli-verwarmingsketel. Enkele corporaties hebben inmiddels ingrepen gedaan en onderhoud gepleegd.

De Nederlandse Voedsel- en Wasrenautoriteit (NVWA) stelt dat de Ferroli-ketels aan vervanging toe zijn. Het gaat om de AGPO Ferroli ketels van de typen Econpact, Ultima, MegaDense en MegaLux. De SP wil dat de gemeente hierover overlegt met de woningcorporaties en dat Ferroli, en niet de huurders of corporaties, opdraait voor de kosten van onderhoud of vervanging.

Deel dit artikel:

  1. Ben al 17 jaar in bezit van een AGPO Econpact ketel (op het plaatje links). Al die tijd heeft ie feilloos gewerkt.
    Regelmatig onderhoud en een nieuwe pakking en je hoeft nergens bang voor te zijn.

  2. @Appie, ik zou toch maar een nieuwe CV denken. Na een jaar of 12 gaat hij meer gas verbruiken en jij hebt de CV al 17 jaar. ( dus ook als je de pakkingen andere techniek vernieuwd geldt deze regel ).

  3. @Doe Klopt, je doelt op het verbuigen van de lamellen neem ik aan. Onlangs was er nog een monteur van de energiewacht langs voor onderhoud, volgens hem viel dit bij onze ketel nog heel erg mee, en zag de ketel er nog prima en schoon uit verder. Daarom besloten nog maar eventjee te wachten. Maar binnen 2 jaar vervangen staat wel op de planning inderdaad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *