RUG heeft enige gamma-faculteit tijdens Weekend van de Wetenschap

De faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen (GMW) van de Rijksuniversiteit Groningen deed als enige in heel Nederland als ‘gamma’-faculteit mee aan het Weekend van de Wetenschap afgelopen weekend. 

Tijdens dat weekend worden op locaties door het hele land verschillende evenementen georganiseerd, waar mensen in aanraking kunnen komen met wetenschap. Vaak zijn het bètastudies als natuurkunde en scheikunde die hun deuren openen. De GMW-faculteit vindt dat gedragswetenschappen ook zichtbaar moeten zijn tijdens dit landelijke evenement.

In de gebouwen aan de Grote Rozenstraat kon je onder andere je angsten overwinnen door een vogelspin over je hand te laten lopen, kon je Swahili leren en ook spelen met robothonden. Voor de wetenschappers was er ook een klein voordeel, want bij sommige activiteiten kon je direct mee doen als proefpersoon.

Deel dit artikel: