PVV voelt gemeente aan de tand over ‘legale bed-bad-broodopvang’

nieuws

In de gemeenteraadsvergadering van aanstaande woensdag wordt het uitvoeringsplan besproken voor de pilot-LVV, beter bekend als de bed-bad-broodopvang. De fractie van de PVV in Groningen gaf maandagavond al aan zeer kritisch te zijn op het plan van de gemeente.

De fractie vindt het stuitend dat de criteria voor de regiobinding, een half jaar na de start van de pilot, nog steeds niet opgesteld zijn door de uitvoerende organisatie, Stichting INLIA.

Daarnaast vindt de fractie dat ook daklozen afkomstig uit EU landen toegelaten moeten worden binnen de opvanglocaties: “De pilot-LVV heeft een budget van 13 miljoen euro verdeeld over 3 jaar, en daarmee kun je heel veel daklozen voorzien van een bed, bad en brood.”

Ook wil de fractie afdwingen bij de gemeente dat er geen nieuwbouw gepleegd wordt voor de pilot. “De fractie van de PVV in de gemeenteraad van Groningen vindt het ongekend dat er aan alle kanten van de begroting bezuinigd moet worden maar dat voor illegale vreemdelingen nieuwe huisvesting wordt onderzocht.”

Door het hele land zullen er 5 voormalige BBB opvang locaties als pilot-LVV verder gaan. In de LVV kunnen 300 mensen terecht. De proef duurt drie jaar. Daarna moet duidelijk zijn wat de beste manier is om uitgeprocedeerde asielzoekers te begeleiden.