Pinguïnparade door Groningen

Een zelfgemaakte pinguïn die strijdt voor een beter klimaat of een pinguïn met een stoere tattoo. Woensdagmiddag kon je je eigen pinguïn knutselen tijdens een workshop van striptekenaar Wasco.

De workshop werd gegeven, omdat deze week het illustratiefestival plaatsvindt. Dit creatieve festival is georganiseerd door studenten van Academie Minerva aan de Praediniussingel. Het grootste doel is om samen kunst te maken. ‘Over het algemeen ben je te serieus bezig met je eigen kunst en het is gewoon gezellig om met mensen in een zaal gewoon een beetje te knutselen,’ zegt striptekenaar Wasco.

Okki Poortvliet, een student van Academie Minerva, doet zelf ook mee met de pinguïnworkshop. ‘Dingen maken met zijn allen. Daarvoor zit je eigenlijk ook een beetje op de kunst academie. En om iets te leren van een profesional die hier komt is ook altijd interessant,’ zegt Okki. Iedereen was welkom om deel te nemen aan de workshop. De mensen die mee deden, hebben allemaal zijn of haar eigen creatieve pinguïn gemaakt. ‘Ik ben geïnspireert door de macaroni pinguïn, die heeft een gek kapsel en het leek mij wel leuk om die te maken,’ zegt een pinguïnist. ‘Die van mij heeft een bier dingetje om zijn nek, dus dat heeft iets met de vervuiling te maken,’ zegt een andere pinguïnist.

Na de workshop liepen alle pinguïnisten in optocht naar de kunstgalerie H200. ‘Ik vind eigenlijk dat je kunst bij het volk moet brengen. Het is veel leuker om gewoon naar buiten te gaan en mensen te confronteren met wat je hebt,’ zegt Wasco.