Fietskelder vol boeken mede oorzaak chaos Broerplein

nieuws

Student & Stad attendeert het Gemeentebestuur op de fietschaos bij het Broerplein en de niet als zodanig gebruikte fietskelder van de Universiteitsbibliotheek.

De kelder staat vol met boeken. ‘De RUG is uiteraard zelf verantwoordelijk voor het stallen van de boeken. In dit geval zorgt het echter voor een probleem in de binnenstad van Groningen dat invloed heeft op de openbare orde en veiligheid. Dit zou opgelost kunnen worden als de RUG geholpen wordt met het vinden van een al dan niet tijdelijke plek voor de twee en een half miljoen boeken’.

Student & Stad vraagt onder meer: ‘Op welke termijn verwacht de gemeente samen met de RUG een oplossing te hebben gevonden voor het stallen van deze boeken, zodat de kelder als fietsenkelder in gebruik kan worden genomen?’