Fietskelder vol boeken mede oorzaak chaos Broerplein

nieuws

Student & Stad attendeert het Gemeentebestuur op de fietschaos bij het Broerplein en de niet als zodanig gebruikte fietskelder van de Universiteitsbibliotheek.

De kelder staat vol met boeken. ‘De RUG is uiteraard zelf verantwoordelijk voor het stallen van de boeken. In dit geval zorgt het echter voor een probleem in de binnenstad van Groningen dat invloed heeft op de openbare orde en veiligheid. Dit zou opgelost kunnen worden als de RUG geholpen wordt met het vinden van een al dan niet tijdelijke plek voor de twee en een half miljoen boeken’.

Student & Stad vraagt onder meer: ‘Op welke termijn verwacht de gemeente samen met de RUG een oplossing te hebben gevonden voor het stallen van deze boeken, zodat de kelder als fietsenkelder in gebruik kan worden genomen?’

Deel dit artikel:

 1. Wat te denken van het Harmonie pleintje, ….en de parkerrplasts achter het academie gebouw. De auto,s parkeren in de boterfiep gatage en op die plekken fietsen.
  Daarbij komt dat de RÜG kettingen heeft Gespannen tussen de Granite Paulen bij het Harmoniegebouw/oude kijk. Gevolg fietsen staan op het Trottoir.
  Het is toch te gek dat een bedrijf (RUG ) datzoveel over,Ast veroorzaakt nog steeds in het centrum is gevestigd zonder dat het zelf voor oplossingen Horst.

 2. Het gebouw van de Bibliotheek komt binnenkort vrij. Daar kun je best wat boeken stallen. Maar dat moet natuurlijk verbouwd worden en is voor de rechtenfaculteit bedoeld, niet als boekenopslag. Nooit geweten trouwens dat er een fietskelder onder de UB zit. Kunnen die boeken niet naar het Souterrain onder de aanbouw van het Academiegebouw? Andere optie is de Poststraat volbouwen met een magazijn. (Met fietsenstalling op de begane grond) De universiteit dient zijn verantwoordelijkheid te nemen waar het de veiligheid op en de aanblik van het Broerplein betreft.

 3. @Marc

  Al sinds 1985 toen dit gebouw werd opgeleverd is er ruimte gereserveerd als fietsenkelder. Het is zelfs daartoe ingericht.

  Maar dat het als boekopslag werd gebruikt is ook mij een volkomen verrassing .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *