Opnieuw pleidooi voor nieuw skatepark

nieuws

ROOD en Rollend Groningen houden op 19 november tijdens een raadsvergadering een pleidooi om de raadsleden en de verantwoordelijke wethouder te overtuigen van de noodzaak voor een nieuw skatepark.

De SP-jongeren en Rollend Groningen maken zich grote zorgen over de skatevoorzieningen in de stad. De paar kleine skateparkjes zijn zwaar verouderd, vaak slecht onderhouden en soms zelfs onveilig. De gemeente lijkt zich daar nu bewust van te worden en daarom wordt het skatepark in Haren binnenkort gesloopt. ROOD en Rollend Groningen zijn bang dat andere skateparken ook op de nominatie voor sloop komen te staan. Een plan voor een nieuw skatepark ligt er nog steeds niet.

De skaters vragen de wethouder om een veilige, nieuwe plek die genoeg ruimte biedt aan de honderden skateboarders, bmx’ers en inline skaters in Groningen. Daarnaast wijzen ze de gemeente op de dringende oproep van het NOC*NSF om een topsportklimaat voor deze olympische sporten te creëren. Ook willen ze actief betrokken worden bij het tot stand komen van een nieuw skatepark. Bram Roenhorst van Rollend Groningen zegt dat de maat vol is: “Groningen is op dit moment met afstand de meest waardeloze skatestad van Nederland. Groningse skaters reizen nu massaal af naar bijvoorbeeld Leeuwarden om daar te skaten.”

Deel dit artikel: