Onderzoek leefbaarheid: Villawijk is tevreden, De Hoogte niet

nieuws
Foto: OIS Groningen

De meeste inwoners van de Gemeente Groningen vinden dat ze in een leefbare buurt wonen. Wel zien inwoners meer zwerfvuil en maken ze zich druk over de verkeersveiligheid. Dat blijkt uit Enquête Leefbaarheid 2018 van OIS Groningen.

In de Villawijk zijn de bewoners het meest tevreden over hun huis en leefomgeving. de bewoners van De Hoogte zijn het minst tevreden over hun wijk en woning. Verder gaat het iets beter met de Indische Buurt en zitten Beijum en Lewenborg in een opwaartse lijn.

De meeste kritiekpunten van de inwoners liggen bij de verkeersveiligheid (onveilige verkeerssituaties, hard rijden, het onderhoud en schoonhouden van de openbare ruimte, parkeerproblematiek en geluidsoverlast.

De enquête werd vorig jaar gehouden in de toenmalige gemeenten Groningen, Haren en Ten Boer om de leefbaarheid van de verschillende wijken in kaart te brengen.

Het hele onderzoek is te vinden op de website van de OIS Groningen.

Deel dit artikel:

 1. Dat zou je toch niet verwachten dat inwoners vd Hoogte die via de verhuurdersheffig meebetalen aan de villa-subsdie minder tevreden zijn?

 2. Je kunt het ook andersom bekijken, villawijk bewoners welke meebetalen aan netto belastingbetalers in De Hoogte. Trouwens ik voel mij geen villa bewoner, die naam vind ik meer weggelegd voor eigenaar bewoners van de echte villa`s aan de Verlengde Hereweg en de Rijksstraatweg

 3. Het zwerfvuil blijft een tetug lerend probleem …en in plaats van klagen zouden we ook samen met de buurtconcierge bijv. kunnen zoeken naar oplossingen die wel werken …
  Sla de handen ineen.wissel gedachten uit en probeer iets waarvan men denkt dat het haalbaar is @

 4. Gewoon doen in de Oosterparkwijk!

  In de Oosterparkwijk is de Coöperatieve Wijkraad actief. De wijkbewoners kunnen op https://stemvan.groningen.nl een idee plaatsen. De Oosterparkers kunnen dan binnenkort stemmen op de ideeën. De gemeente Groningen stelt maar liefst 25000 euro beschikbaar voor de uitvoering van de ideeën!

  Leuk als OOG ook aandacht aan stemvan.groningen geeft. Bijvoorbeeld bij de stemuitslag.

  Kortom, laten we minder onderzoeken en meer gewoon doen!

 5. ff een sommetje:
  Er zijn volgens https://allecijfers.nl/wijk/centrum-groningen/ 15.714 woningen in Groningen,
  Voor iedere woning ontvangt de gemeente tussen de €236 en €442 aan afvalstoffenheffing.

  Laten we het ff makkelijk houden, de zaak wat afronden en net doen of in ieder huis maar een persoon woont:
  dat is dan 15.000 * €200 = 3 miljoen euro.

  En dan mogen we het zwerfafvalprobleem zelf uitzoeken met een de onvolprezen mensen die het doen voor een vrijwilligersvergoeding en een stevige handdruk/schouderklopje?

  Ik denk dat ik ook maar ergens een gemeente ga beginnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *