Omstanders weten brand in restaurant binnenstad in de kiem te smoren

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

In een restaurant aan de Nieuwe Boteringestraat in de binnenstad heeft dinsdagavond korte tijd brand gewoed. Bij de brand is niemand gewond geraakt.

De melding van de brand kwam rond 22.30 uur binnen. “Omstanders zagen dat een restaurant vol rook kwam te staan”, meldt een brandweerwoordvoerder. Daarop zijn we direct met verschillende wagens uitgerukt.” Omdat het om een pand in de binnenstad gaat werden twee bluswagens en een hoogwerker naar het restaurant gestuurd. “Bij aankomst zijn we meteen een verkenning gestart. Al snel werd duidelijk dat er een brandje woedde in de keuken van het restaurant. Dit brandje hadden we snel onder controle.”

Stichting Salvage is ingeschakeld om de eigenaar te ondersteunen bij het afhandelen van de schade. Hoe de brand kon ontstaan is onbekend. Het is eveneens onbekend of het restaurant de komende dagen de deuren kan openen voor het publiek. Vanwege de inzet van de hulpdiensten was de straat tijdelijk afgezet.

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl