Nieuwe verlos en kraamkamers in UMCG gaan open

nieuws
foto: limaoscarjuliet / Flickr.com

De vernieuwde verlos- en kraamkamers van het UMCG worden op dinsdag officieel geopend. Na een verbouwperiode van anderhalf jaar voldoet de afdeling nu weer geheel aan de eisen van deze tijd.

In de nieuwe afdeling zijn twee verloskamers met bevalbaden gekomen; dit omdat het aantal vrouwen dat in een bad wil bevallen enorm is toegenomen. Daarnaast kunnen de partners van de vrouwen die een kind krijgen op blijven slapen als dat nodig of gewenst is. Baby’s die extra zorg nodig hebben kunnen nu ook vaker bij hun moeder blijven.

Er zijn nu voor zowel de medische bevallingen als voor de bevallingen met eigen verloskundige zes vernieuwde bevalkamers en 14 bedden voor zwangeren die een opname nodig hebben. Verder zijn er 18 bedden voor na de bevalling. Het UMCG verwacht dat er jaarlijks 1600 vrouwen in het UMCG een kind krijgen.