Kunst bij parkeren onder Forum

nieuws

Het Centrum Beeldende Kunst realiseert kunstwerken in parkeergarages. De garage onder het Forum krijgt een 20 meter lange lichtslinger.

‘Met trots geven we een eerste blik op Wervel, het nieuwste kunstwerk in de stad! Deze 20 meter lange LED-sculptuur is geïnspireerd op een tornado en hangt in de Forumgarage. Het werk is gemaakt door Nicky Assmann. De kleurrijke, gecomponeerde videobeelden zijn gebaseerd op natuurlijke fenomenen als turbulentie en vloeistofdynamica en de wetenschap hierachter.

Terugkerende natuurverschijnselen op kosmisch, macro en microscopisch niveau, dynamische hyperkleuren, licht, beweging en verbeelding in een compositie die de zintuigen prikkelt. Dat is wat bezoekers vanaf eind november kunnen ervaren in de Forumgarage!’, juicht het CBK.

Fotocredits: Jenne Hoekstra, Nicky Assmann.

wervel

 

De garage aan de Ossenmarkt heeft ook een lichtkunstwerk, het Damsterdiep heeft iets met video, de fietsenkelder bij het station heeft een omgekeerd stationnetje. In 2013 ging het mis bij de Parkeergarage Boterdiep waar de garage zelf teveel geluid maakte voor een vergevorderd werk van Philip Glass:
.

Geluidskunstwerk Philip Glass geannuleerd