Krapte aan woningen in stad en regio Groningen het grootst

nieuws
Meerstad, foto Andor Heij

De krapte aan koophuizen is in de stad en regio Groningen het grootst van Nederland. Dat blijkt uit de kwartaalcijfers van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM).

Er staat gemiddeld 1,4 huis te koop. Dat is net zo veel als bij de huizenkoopgekte van eind jaren negentig. Landelijk staat 3,1 huis te koop.

Waarom Groningen zo populair is onder de huizenkopers melden de cijfers van de NVM niet.

Deel dit artikel:

  1. Nou maar hopen dat we van de situatie gebruik kunnen maken en we qua allure en omvang ietsje meer richting Hamburg gaan in plaats van dat we dat met onze bekende Groningse socialistisch-communistische reflexen alles weer in de kiem gaan smoren. Kapitaalinstroom gaan indammen en zo. Voor mij hoeft het allemaal niet. Ik ben wel gelukkig zo. Maar ik gun het Groningen en de Groningers wel van harte. Dat afgunstige naar het Westen past ons niet meer zo.

  2. Daar kan ik wel uitleg aangeven OOg.

    Doordat pandjesbazen massaal onze huizen hebben opgekocht als gat in de markt door de komst van de buitenlandse student (gelokt!). Waardoor andere bevolkingsgroepen daardoor worden verdrongen. Vervolgens een krapte ontstaat en de prijzen omhoog hebben gedreven. Waardoor projectontwikkelaar weer hun kans schoon zien om te bouwen en zwaar te verdienen.

    Of zoals Roeland van der Schaaf zegt; ‘Men weet Groningen wel te vinden’ #Kuch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *