GHHC Groningen e-hockeyteam gaat van start

sport

Het elektrisch rolstoelhockeyteam van GHHC Groningen gaat op zaterdag 2 november van start. GHHC houdt die dag in Beatrixoord de eerste wedstrijddag van de e-hockey competitie. Er doen 14 teams aan mee.

Het al bestaande Groninger e-hockey team zocht een club waar sportieve ambities samengaan met de mogelijkheid om het team te laten groeien. GHHC reageerde positief op een verzoek van trainer en aanvoerder Wesley Ferwerda. Het team speelt dan ook sinds de zomer in de kleuren van GHHC Groningen. Er zijn dit seizoen vijf wedstrijddagen in de regio Noord Oost. “Op een wedstrijddag speel je drie wedstrijden”, aldus Ferwerda. “De bovenste twee van alle regio’s gaan naar de NK en die spelen met twee clubs uit de overgangsklasse om drie plekken in die overgangsklasse. Dat is het tweede niveau”.

“Het doel van onze vereniging is om zoveel mogelijk mensen op hun eigen niveau te laten sporten,” zegt voorzitter Maurice de Wilde van GHHC. “Wij zien dit e-hockeyteam dan ook als een aanwinst voor de club.” De bedoeling is, de komende jaren meerdere teams te vormen.

GHHC speelt op 2 november de wedstrijden om 11 uur, 13:40 en 16:20.