“Gemeente moet marktkooplui zekerheid bieden”

nieuws

Marktkooplieden moeten voor onbepaalde tijd hun waren op de Groninger markten kunnen blijven verkopen. Dat vindt de PvdA in Groningen.

Veel verkopers dreigen straks hun standplaats en dus inkomsten te verliezen, vanwege een recente uitspraak van de Raad van State. Op de Groninger markten gelden standplaatsvergunningen voor onbepaalde tijd, maar het hoogste rechtscollege van ons land heeft nu bepaald dat dit niet meer mag.

Volgens raadslid Jan Pieter Loopstra kunnen kleine ondernemers hun standplaats straks gemakkelijker kwijtraken en dan hebben zij en hun werknemers geen inkomsten meer. Ook zullen ze wel drie keer uitkijken voordat ze gaan investeren in personeel en nieuw materiaal. De PvdA wil dat het gemeentebestuur samen met de verkopers een langjarige oplossing zoekt, bijvoorbeeld door bestaande overeenkomsten voor onbepaalde tijd in stand te houden.

Deel dit artikel:
Adverteren?