Fietsdoorsteek vervangt oude bussluis in De Held

Vrijdagmiddag is de nieuwe fietsverbinding tussen De Held en Vinkhuizen officieel geopend door wijkwethouder Paul de Rook. De verbinding op de Leegeweg kwam tot stand na een enquête onder wijkbewoners.

In 2018 heeft wijkraad aan de bewoners ideeën gevraagd naar drie projecten om de wijk te vernieuwen. Er kwamen drie potentiële projecten naar voren. Daarna koos de meerderheid voor het verbeteren van de fietsdoorsteek tussen De Held en Vinkhuizen, door het weghalen van de oude bussluis. Dat is nu dus gebeurd.

Wethouder De Rook is blij met het initiatief: ”Een project als dit laat zien dat wanneer een lokaal initiatief als deze opgepakt en uitgevoerd wordt, voor veel mensen in de wijk kan zorgen voor een grote verbetering in de leefbaarheid van de wijk.”

In de nieuwe situatie wordt de oude busbaan de nieuwe fietsverbinding, zijn de oude fietsstroken verwijderd en is de stoep iets opgeschoven. Komend voorjaar wordt op de vrijgekomen grond door stadsbeheer, in samenspraak met de wijk, lage beplanting aangelegd.