Elf krakers Heykenspand aangehouden

De politie heeft donderdagmorgen elf krakers aangehouden bij de ontruiming van het Heykenspand in de A-Kerkstraat. Volgens woordvoerder Hans Coenraads van de gemeente is vanochtend bij de start van de ontruiming de krakers nogmaals verzocht het pand vrijwillig te verlaten.

‘Bij de ontruiming weigerden de krakers het gebouw te verlaten. We hebben elf mensen aangehouden. Eerder deze week is hen herhaaldelijk gevraagd te vertrekken, maar daar gaven ze geen gehoor aan. Ze zijn aangehouden op basis van artikel 138 van het Wetboek van Strafrecht’ verklaart de politie.

De krakers zaten sinds afgelopen zondag in het pand.

Deel dit artikel:

  1. Wasserman. Carex is een organisatie die echt panden benut in plaats van er een student in te zetten die er dan zogenaamd woont, zoals leegstandsbeheerders als AD HOC doen. In de leegstandswet zou ook moeten worden omschreven in welke mate een gebouw in gebruik dient te zijn. Ik weet niet wat voor belangen jij hebt om Carex zwart de maken, maar het is vast heel lelijk.

  2. @Marc, Carex heeft van het kraken van woningen een verdienmodel gemaakt, en af en toe moet je toekomstige klanten een duwtje in de gewenste richting geven.

  3. Carex zorgt er voor dat panden die leeg staan een tijdelijke bestemming krijgen. Zo kan de eigenaar er nog wat aan verdienen terwijl ze wachten op een nieuwe bestemming of sloop. Bovendien kunnen ze zo aan de gemeentelijke leegstandsverordening voldoen. Bovendien zorgt het er voor dat de frictie op de woningmarkt wordt verminderd en allerlei kleine bedrijfjes en kunstenaars een werkruimte hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *