Crowdfundingactie om schade aan provinciehuis te vergoeden gestaakt

nieuws
Foto: Joris van Tweel. Dreiging met trekker bij de deur van het provinciehuis.

Een crowdfundingactie om de schade aan het provinciehuis te vergoeden is afgeblazen. Dat is gebeurd op verzoek van Sander van Adrichem, de boer die maandag met zijn tractor de deur van het provinciehuis kapot reed

De schade zou 13 duizend euro bedragen, maar Van Adrichem zegt dat dit bedrag nog niet zeker is. Er zijn namelijk ook kosten gemaakt voor de schoonmaak van het provinciehuis, dat tijdens de actie van boeren tegen het strengere stikstofbeleid onder meer met eieren, tomaten en stro werd bekogeld.

“Het is een goed initiatief, maar niet het juiste moment. Ik heb verzocht de actie per direct te stoppen en het geld te retourneren”, aldus Van Adrichem op Facebook.