Cel en tbs voor steken van ex-vriendin

nieuws
Foto: flickr.com/photos/90005020@N00/

Een 44-jarige Groninger is in hoger beroep door het gerechtshof in Leeuwarden veroordeeld tot 8 jaar cel met tbs. De man was eerder veroordeeld tot 10 jaar zonder tbs en was in beroep gegaan.

Het hof vindt dat door het opleggen van deze straf de samenleving beter beschermd is tegen de man. In tegenstelling tot de rechtbank in Groningen stelt het hof dat de verdachte wel degelijk een stoornis heeft.
De man stak In juli 2017 zijn ex-vrouw met een mes in haar gezicht en armen. Dat gebeurde in haar woning aan de Florakade. De vrouw had daarbij haar 2-jarig kind op de arm. De man vluchtte vervolgens naar het buitenland, maar meldde zichzelf later bij de Rotterdamse politie. Hij had zijn ex-vriendin ook telefonisch bedreigd. De verdachte was bovendien al eens eerder veroordeeld voor huiselijk geweld.
.
De man is verder veroordeeld tot een schadevergoeding van 25 duizend euro. Bovendien mag hij vijf jaar lang niet in de buurt van zijn ex komen. De vrouw raakte zwaar gewond en houdt de rest van haar leven littekens in het gezicht.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *