Alfa College organiseert diversiteitendag

Het Alfa College aan de Admiraal de Ruyterlaan heeft donderdag een diversiteitsdag georganiseerd.

Op deze dag viert het Alfa College de diversiteit op het gebied van, afkomst, genderidentiteit en seksualtiteit van hun studenten. De school heeft verschillende dingen georganiseerd zoals een workshop Salsa dansen, een photo booth en een diversiteitsmarkt. Initiatiefneemster Jeltje Kok, heeft de diversiteitsdag georganiseerd omdat, ze het belangrijk vindt dat iedereen zichzelf kan zijn op school. ‘Het is vooral een feest. We zijn heel blij dat we een zo’n verschillend en divers gezelschap hebben,’ zegt Kok. Het is al de vijfde keer dat de school de diversiteitsdag viert. ‘Wij hebben een stropdas waarmee we ook de diversiteits aangeven. Heel veel techniekdocenten dragen die en dan hopen we dat de leerlingen in de klas vragen stellen over de stropdas, zodat er een gesprek op gang komt,’ zegt Kok.

De studenten van het Alfa College vinden het goed dat de school de diversiteitsdag heeft georganiseerd. ‘Zelf ben ik biseksueel, nu kan ik eindelijk mezelf beter uiten,’ zegt leerling Eva. ‘Ieder mens kan zichzelf zijn, dat vind ik heel belangrijk,’ zegt Farshaad.

De gezellig- en gemoedelijkheid merkt Kok vooral bij de studenten. ‘Sommige leerlingen gaan spontaan rappen op het podium. Dat is hartstikke leuk,’ zegt Kok.

Het Alfa College aan de Admiraal de Ruyterlaan heeft donderdag een diversiteitsdag georganiseerd.

Op deze dag viert het Alfa College de diversiteit op het gebied van, afkomst, genderidentiteit en seksualtiteit van hun studenten. De school heeft verschillende dingen georganiseerd zoals een workshop Salsa dansen, een photo booth en een diversiteitsmarkt. Initiatiefneemster Jeltje Kok, heeft de diversiteitsdag georganiseerd omdat, ze het belangrijk vindt dat iedereen zichzelf kan zijn op school. ‘Het is vooral een feest. We zijn heel blij dat we een zo’n verschillend en divers gezelschap hebben,’ zegt Kok. Het is al de vijfde keer dat de school de diversiteitsdag viert. ‘Wij hebben een stropdas waarmee we ook de diversiteits aangeven. Heel veel techniekdocenten dragen die en dan hopen we dat de leerlingen in de klas vragen stellen over de stropdas, zodat er een gesprek op gang komt,’ zegt Kok.

De studenten van het Alfa College vinden het goed dat de school de diversiteitsdag heeft georganiseerd. ‘Zelf ben ik biseksueel, nu kan ik eindelijk mezelf beter uiten,’ zegt leerling Eva. ‘Ieder mens kan zichzelf zijn, dat vind ik heel belangrijk,’ zegt Farshaad.

De gezellig- en gemoedelijkheid merkt Kok vooral bij de studenten. ‘Sommige leerlingen gaan spontaan rappen op het podium. Dat is hartstikke leuk,’ zegt Kok.

Deel dit artikel: