Verjaardag Willem Lodewijk Gymnasium historisch gevierd

Het Willem Lodewijk Gymnasium viert deze week een bijzondere verjaardag. De school bestaat 110 jaar maar tegelijkertijd is het vierhonderd jaar geleden dat de naamgever van het gymnasium overleed.

“We vonden dat we dat op een bijzondere manier moesten vieren”, vertelt Ton Tromp van de school. “Daarom organiseren we de Willem Lodeweek. Maandagmiddag ging die van start met een plenaire bijeenkomst in onze aula. Twee geschiedenisdocenten namen de leerlingen mee op een reis naar de tijd waarin Willem Lodewijk leefde. De rest van de week bieden we excursies aan in de stad, en gaan we naar Leeuwarden en Heiligerlee waar voetsporen van onze naamgever te vinden zijn.”

De excursie in de stad gaat naar de Groninger Archieven. “We hebben oude documenten bekeken maar ook foto’s die te maken hebben met onze school”, vertelt Ruben. De scholier vindt het erg interessant wat school aanbiedt. “Natuurlijk wist ik wie Willem Lodewijk was, maar ik kende niet alle ins- en outs. Dat vind ik wel erg leuk, dat we dat nu uitgelegd hebben gekregen.”