Verdachte moord Jaagpad voor de rechter

nieuws
Foto: bewerking OOG Tv / Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

De man die verdacht wordt van de moord op de Groninger Hidde Bergman ontkent betrokkenheid. Dat bleek donderdag uit de pro forma-zitting tegen de 26-jarige Milton T.

Bergman werd op 14 mei neergestoken tijdens het hardlopen op het Jaagpad langs het Reitdiep. Het mes is nooit gevonden. Wel is volgens justitie de hoes van een mes gevonden, dichtbij de plek waar Bergman werd neergestoken. Op de hoes is dna van de verdachte aangetroffen. In het huis van de verdachte zou volgens diverse media een brief zijn gevonden waarop staat dat T. iemand wil vermoorden.

De advocaat van de verdachte wil dat T. wordt vrijgelaten vanwege gebrek aan bewijs. De verdachte wordt volgende maand onderzocht in het Pieter Baan Centrum. De daadwerkelijke rechtszaak dient pas volgend jaar./

Deel dit artikel: