Subsidieregeling voor langslepende gevallen bevingsschade

nieuws

Woningeigenaren met aardbevingsschade die er met de NAM niet uitkomen en hun zaak aan de Arbiter Bodembeweging hebben voorgelegd, krijgen financiële steun als zij juridische hulp of deskundigen inschakelen.

De provincie heeft hiervoor nu een speciale subsidieregeling opengesteld. De regeling past in de toezegging van minister Eric Wiebes en commissaris van de Koning René Paas, om actief bij te dragen aan oplossingen bij langslepende en complexe schadegevallen.

Met de regeling kunnen woningeigenaren aanspraak maken op maximaal 1.900 euro om kosten voor juridische of bouwkundige ondersteuning te dekken, tijdens het proces bij de arbiter of de opvolging ervan door de NAM. In de pot zit 200.000 euro. Het Rijk en de Provincie staan garant voor de uitvoering. De subsidieregeling is een uitwerking van een motie van GroenLinks, die door de Tweede Kamer is aangenomen.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *