SP wil gemeentelijk energiebedrijf

nieuws
foto: Geartsje Stoker

De SP wil een gemeentelijk energiebedrijf waarvan de opbrengsten onder meer gebruikt worden voor het isoleren van huurwoningen en zonnepanelen.

SP-raadslid Daan Brandenbarg: “De tijd van individualistische oplossingen is voorbij. Alleen collectieve oplossingen zorgen voor goede en betaalbare huizen en energie.” Door de stijgende gasprijs wordt dat de komende jaren erger. “Mensen die nu kunnen investeren in hun woning profiteren het langst van die investeringen, terwijl huurders en woningeigenaren die er een extra lening voor af moeten sluiten, de dupe dreigen te worden”, aldus Brandenbarg.

Particuliere verhuurders wil de SP verplichten energiemaatregelen te nemen zonder deze door te berekenen aan huurders. Brandenbarg: “Deze enorme uitdaging kunnen we alleen collectief aan. Individuele oplossingen en leningen zijn onvoldoende, te traag en vergroten de ongelijkheid.”

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *