PVV wil handhaving ‘boerkaverbod’ in Gronings openbaar vervoer

nieuws
Foto: Bernard Gagnon via WikiMedia Commons (CCY 1.0)

De PVV in Groningen wil dat de concessiehouders van het openbaar vervoer in de Gemeente Groningen het verbod op gezichtsbedekkende kleding in het openbaar vervoer gaan handhaven. De gemeenteraadsfractie heeft hier donderdag schriftelijke vragen over gesteld aan het college van B&W.

De fractie stelt de vragen naar aanleiding van een artikel in het AD, waarin onder andere Arriva en Connection bij naam genoemd worden als bedrijven die het verbod niet gaan handhaven.

“Wij zijn van mening dat  handhaving gewenst is en gedogen niet in het belang is van de samenleving. Daarom zou onze fractie graag van het college van B&W willen vernemen of en welke instructies aan de vervoersbedrijven in Groningen en Drenthe zijn gegeven omtrent de handhaving van deze nieuwe wet,” zo schrijft fractievoorzitter Ton van Kesteren in zijn motivatie voor zijn vragen.

Volgens de fractie zorgt gezichtsbedekkende kleding ervoor dat de beleving van sociale veiligheid verslechtert. Het vraagt dan ook aan het college welke maatregelen het gaan nemen als concessiehouders zich niet aan deze wet houden.