PvdD eist haast bij aanleg faunapassages onder A7 bij De Onlanden

nieuws
Foto: pixel2013 via Pixabay.com

De Partij voor de Dieren wil dat er haast wordt gemaakt met een veilige doorsteek voor otters tussen het natuurgebied de Onlanden en andere gebieden. Vorige week werd op de A7, ter hoogte van industrieterrein Westpoort bij Hoogkerk, voor de derde keer dit jaar een otter doodgereden.

Zowel de provinciale fractie, als de gemeenteraadsfractie van de partij, stellen dinsdag vragen over dit onderwerp. Volgens Ankie Voerman, statenlid voor de Partij voor de Dieren, gaf de provincie twee jaar geleden al aan dat er faunapassages zouden komen onder de A7 en de A28. De fractie meent dat het Rijk weigert de portemonnee te trekken: “Provincie en gemeente moeten nu hun tanden laten zien bij het Rijk, of zelf middelen vrijmaken.

Kirsten de Wrede, fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren in de gemeente Groningen, vult aan dat het college van B&W in Groningen in 2017 al heeft besloten om nieuwe geschikte faunavoorzieningen aan te leggen: ‘Een derde doodgereden otter dit jaar zou meer dan genoeg aanleiding moeten zijn om dit voornemen samen met de provincie en het Rijk uit te voeren”.