Onderwijsbonden kondigen landelijke staking aan op 6 november

nieuws
Foto: Aob

De Algemene Onderwijsbond en de Algemene Vereniging Schoolleiders roepen op tot een landelijke staking in het basis- en voortgezet onderwijs op woensdag 6 november. “Nu is het erop of eronder!”

Vlak voor de zomer eisten de vakbonden en werkgevers al een noodpakket ruim 420 miljoen euro voor het primair- en voortgezet onderwijs. Na de algemene politieke beschouwingen  werd het voor de bonden echter duidelijk dat dit kabinet niet wil investeren in onderwijs. “Om een duidelijk signaal aan de politiek af te geven gaan we demonstreren we op 6 november, wanneer de onderwijsbegroting wordt behandeld in de Tweede Kamer”, zegt AOb-voorzitter Liesbeth Verheggen.

Welke scholen in de Gemeente Groningen mee gaan doen, is nog niet duidelijk. De onderwijsbonden hopen in ieder geval op massale bijval uit het hele land:“Het is er op of er onder, en negentig procent van onze leden geeft aan te willen staken. We willen massaal het werk neerleggen om te zorgen dat het onderwijs en de leerlingen krijgen wat ze verdienen. Voordat er nog méér scholen moeten sluiten.”