Nog steeds geen oplossing voor tekort aan sporthallen

Basketbalvereniging BVG baalt dat er nog steeds geen goede oplossing is voor hun tekort aan trainingslocaties. Sinds de sluiting van het Corpushuis heeft de club geen thuishal meer, maar er is nog geen nieuwe ruimte beschikbaar.

De gemeente heeft tot nu toe weinig gedaan om de vereniging te helpen. Verschillende partijen nemen het op voor de basketbalvereniging. Het CDA stelde in juli al samen met 100% Groningen, de VVD, Partij voor de Dieren en de Stadspartij vragen aan het College over de situatie. Daar hebben ze nog geen reactie op gekregen. “Ik weet niet waarom het College niet laat zien hoe belangrijk dit is,” zegt Jalt de Haan van het CDA. “Ze noemen Groningen een topsportstad. Laat dat dan ook zien.” Zijn partij stelt voor om een semi-permanente sporthal te maken, die snel opgebouwd kan worden.

Miquel van Veen, trainer van jongere basketballers van BVG, wordt boos van de situatie. “Ik wil gewoon met mijn spelers trainen.” Gisteravond moesten ze uit noodzaak trainen op een veld in de buitenlucht. “Daar krijg je blessures van. De harde ondergrond is niet goed voor knieën.” Hij hoopt dat er nu iets gaat gebeuren. “We willen gewoon doen wat we willen doen, en dat is basketballen.”

Deel dit artikel: