Groningse student brengt elke avond op de fiets maaltijdpakketten rond

Groningse student Rick Valk heeft een grote liefde voor koken en heeft er zijn bijbaan van gemaakt. Elke avond brengt hij op de fiets maaltijdpakketten rond door Groningen.

Hij houdt van koken, en kookt het liefst culinaire hoogstandjes. Daar ben je veel ingrediënten voor nodig. Meestal houdt hij veel eten over dat hij later weg moet gooien. Rick vindt dit zonde en daarom is hij StudentFood gestart. ‘Ik dacht van hoe kan ik dit op een leuke manier met anderen delen en er stiekem natuurlijk ook een beetje geld aan verdienen en dat was op deze manier,’ zegt Rick. Hij kiest zijn recepten van te voren uit. ‘Die zet ik dan op mijn website en dan kunnen mensen dat bestellen. Dan ga ik naar de markt toe, koop ik daar verse ingrediënten en dan stel ik het samen in een zakje en ga ik het bezorgen.’

Rick heeft zijn liefde voor koken te danken aan zijn vader. ‘Mijn vader hielt altijd van dingen zelf maken en nu als ik nog af en toe bij hem thuis kom, dan zie je ook echt wel dat hij heel veel ingrediënten in de kast heeft staan, en vroeger mocht ik hem ook altijd veel helpen in de keuken.’ Om milieubewust bezig te zijn, vindt Rick het belangrijk om zo min mogelijk plastic te gebruiken. ‘De papierenzakken waarmee ik het langs breng zijn allemaal gemaakt van gerecycled papier. En deze bakjes waar ik vaak vloeistoffen en dergelijke in doe, zijn gemaakt van suikerriet.’

Als er veel bestellingen binnenkomen, raakt Rick soms een klein beetje in de stress. ‘Ik heb hiernaast ook nog een studie. Ik studeer aan de Rijksuniversiteit in Groningen. En om dan alles goed te plannen vind ik soms lastig, maar tot nu toe is het altijd nog goed gekomen.’

Deel dit artikel: