Geen varkens tegen de duizendknoop

nieuws

In mei heeft de raad de motie ‘de beer is los’ aangenomen. Het college werd gevraagd te onderzoeken of varkens ingezet kunnen worden bij de bestrijding van Japanse duizendknoop. Dat wordt hem niet.

‘Wij hebben een aantal gemeentes benaderd die ervaring hebben met de inzet van varkens: Westerwolde, Westerveld, Aa en Hunze en de gemeente Renkum. Alleen de gemeente Westerwolde is voornemens de proef met varkens komend jaar door te zetten. In de andere gemeentes krijgen de pilots geen vervolg omdat het effect niet groot genoeg was en/of varkens de wortels van bomen aantastten.

Op basis van alle ingewonnen informatie kiezen wij niet voor de inzet van varkens. Wij zetten onze huidige aanpak van Japanse duizendknoop voort. Dit houdt in dat wij Japanse duizendknoop niet meenemen in de reguliere maaibeurten maar apart maaien en daarna afvoeren met het grijs afval’, luidt het antwoord deze woensdag van het college.

Deel dit artikel: