Django Warmerdam: ”niet weer zo’n seizoen als vorig jaar..”

FC Groningen heeft zaterdagavond in eigen huis met 1-2 verloren van Heracles Almelo. De Trots van het Noorden was een schim van het frivole elftal in Den Haag tegen AZ. Een doelpunt van Django Warmerdam was niet genoeg voor punten.

De ploeg van Danny Buijs begon in een verrassende opstelling. Django Warmerdam, die mag vertrekken van de club, verving de geblesseerde Ramon Pascal Lundqvist. Gabriel Gudmundsson werd gepasseerd en zag Mo El Hankouri een ongelukkige wedstrijd spelen op zijn positie. Sam Schreck verving de naar PSV vertrokken Ritsu Doan.

In het eerste bedrijf kwamen beide ploegen moeilijk aan voetballen toe. FC Groningen wist welgeteld maar één echte kans te creëren: Ajdin Hrustic kreeg de bal op de rand van het strafschopgebied en schoot naast. Na een een half uur spelen kwam Heracles op voorsprong. Na slordig verdedigen van FC Groningen kwam de bal voor de voeten van Sylvester van der Water. De linkspoot haalde uit en scoorde voor de Tukkers.

De tweede helft

Vlak na rust zorgde Django Warmerdam voor hoop op de tribunes. In de 47e minuut snoepte de rappe middenvelder de bal af van de Almelose defensie en haalde uit: 1-1.
De Groningers wisten na het doelpunt even druk uit te oefenen op Heracles, maar zonder grote kansen te creëren. In de 62e minuut strafte Heracles dat af. Linksback Lennart Czyborra haalde van afstand uit en liet Padt kansloos: 1-2. Danny Buijs hoopte met het inbrengen van Charlison Benschop en de 17-jarige debutant Romano Postema nog wat te forceren, maar moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in Heracles Almelo.

Django Warmerdam na afloop van de wedstrijd ten overstaan van OOG: ”Het was heel onnodig. We hadden veel de bal, maar konden de voetballende oplossing niet vinden. We moesten de bal sneller verplaatsen. Ik heb een heftige week gehad, veel gebeurd (transfer geruchten red.). De transfermarkt is nog tot maandagavond open, we gaan het zien. Ik heb nog een eenjarig-contract hier, ik zou het heerlijk vinden als ik hier kan spelen. Ik wil absoluut niet meer zo’n seizoen als vorig jaar. We zijn denk ik op de goede weg, maar vandaag hebben we het niet verdiend.”

Romano Postema was blij met zijn debuut voor FC Groningen: ”Eerste minuten in Groningen 1, aardig snel denk ik, maar dit is echt super lekker. De eerste helft was heel slordig van onze kant. De tweede helft zijn wij wat opportunistischer gaan spelen en toen kregen we nog een doelpunt. In mijn droom bekroonde ik mijn debuut met een omhaal in de kruising, maar dit is ook mooi.”

Volgende week zijn er wegens interlands geen Eredivisie-wedstrijden. De week erna reist FC Groningen af naar Venlo voor een wedstrijd tegen VVV.

Deel dit artikel:

 1. Je moet scoren,
  om er bij te horen.

  Is scoren voor jouw ploeg geen eitje?
  Dan beland je onder aan het tweede rijtje

  Moet je voetballen nog leren?
  Dan kun je zo maar degraderen.

  Lukt het een niveautje lager niet?
  Dan is je clubje zo failliet.

  Wat moet Groningen dan nog met de Euroborg?
  Geen nood, dat is niet jouw eigen zorg.

 2. Marc
  Uw rijmelarij kan me weinig bekoren
  Net als het voetballen in de Euroborg
  Ik wil me er dan ook niet aan storen
  Met grote kans dat ik te kritisch word.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *