“De gezelligheid is het leukste aan de schietclub”

nieuws
Michelle Oorburg en Jan Scholtmeijer. Foto: Kevin van der Laan

De Schuttersvereniging Glimmen wil graag nieuwe leden werven. Daarom is de club gestart met een promotiecampagne. Voorzitter Jan Scholtmeijer en Michelle Oorburg lichtten hun campagne toe op OOG Radio bij het programma Haren Doet.

Nieuwe bewoners van Glimmen krijgen een uitnodiging van de schietclub om kennis te komen maken. “Wij proberen voor de mensen die nieuw in het dorp komen wonen een persoonlijke introductie te geven en even langs te komen om te laten zien hoe de schuttersvereniging werkt. We hebben ook een website met filmpjes die echt duidelijk maken hoe ze kunnen gaan schieten”, zegt Scholtmeijer.

Volgens hem hebben veel mensen geen goed beeld van wat een schietclub inhoudt. “Ze denken dat het met veel knallen gepaard gaat, maar dat is niet zo. Wij schieten met luchtdrukgeweren, dus je krijgt hoogstens een kleine knal. Het is de bedoeling dat je rustig en beheerst het geweer gebruikt om goed te kunnen schieten. Mensen met de grootste beheersing komen ook het hoogst in de hiërarchie.”

De schietclub huist in de grote zaal van Dorpshuis de Groenenberg. Oorburg: “Wij bouwen de gehele baan zelf op. Elke maandagavond zijn we er.”

Beluister het hele interview uit Haren Doet:

Wat nou het leukst is aan de schuttersvereniging? “De gezelligheid”, zegt Oorburg gedecideerd. Dat uit zich ook in het onderdeel Worst van de Week. “Bij de Worst van de Week wordt er op een kaart geschoten met een actueel onderwerp. Degene met de hoogste punten krijgt dan een worst. Soms zijn het kaarten met een politiek onderwerp, soms uit de historie”, aldus Scholtmeijer.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *