‘Zware jongens’ geweerd uit Ebbingekwartier

nieuws

Met vier verkeersborden gaat de gemeente voorkomen dat al te ‘zware jongens’ over het dak van de parkeergarage aan het Boterdiep gaan rijden. Een groot deel van het Ebbingekwartier is op dat dak gebouwd.

‘Om te voorkomen dat te zware voertuigen het dak van de garage oprijden, dient een verbod ingesteld te worden voor voertuigen met een hogere aslast dan 10 ton. Er komen verbodsborden bij de Langestraat, op het kruispunt met de Botermolendrift, voor voertuigen in de richting van de Wallegang, de Langestraat, op het kruispunt met de Kolendrift, voor voertuigen in de richting van de Haverkampsdrift, de Wallegang, op het kruispunt met de Bloemsingel, voor voertuigen in de richting van de Langestraat, de Haverkampsdrift, op het kruispunt met de Bloemsingel, voor voertuigen in de richting van de Langestraat’, meldt de gemeente deze week in de Staatscourant.

De politie gaf daarbij het volgende advies: ‘Door de maatregelen wordt voorkomen dat er met zware voertuigen over het dak van de ondergrondse parkeergarage wordt gereden welke onder het Ebbingekwartier is gebouwd. De maatregel verhoogt de verkeersveiligheid en bereikbaarheid binnen het verblijfsgebied. Daarnaast zorgt deze maatregel voor een betere doorstroming ter plaatse’.

Bij aslast gaat het niet om het gewicht van de hele auto of vrachtwagen maar gaat het erom hoeveel gewicht er op één as rust.

Deel dit artikel: