Timmerdorp Groningen: “Er moet nog een verdieping bovenop komen”

Vijfhonderd kinderen vermaken zich deze dagen op het oude Suikerunie-terrein op het Timmerdorp Groningen. “Ik twijfelde eerst of ik zou komen, maar ik vind het toch wel heel leuk.”

Het Timmerdorp begon afgelopen dinsdag. “Op de eerste dag hadden we nog wat last van regenbuien, maar inmiddels kunnen we spreken van ideale bouwomstandigheden”, zegt een vrijwilliger. “Ik vind het heel erg leuk”, zegt Casimir. “In het begin hadden we niet direct een plan hoe we wilden gaan bouwen, maar als ik zo naar de hut kijk ben ik wel heel erg trots. We willen er nog een verdieping bovenop plaatsen. Hopelijk gaat dat lukken.”

Het Timmerdorp duurt nog tot en met vrijdag. In de middag wordt het dorp officieel geopend waarbij ouders en broertjes en zusjes van de bouwers welkom zijn.

Deel dit artikel: