Slagboom tikt auto aan

nieuws
Foto: Nick Ubels - twitter.com/nickubels

Dat het niet slim is om je auto stil te zetten op een stuk wegdek waar een wit kruis op is aangebracht ondervond een automobilist woensdagmiddag. Nabij de Parkburg werd zijn auto aangetikt door een slagboom.

Het voorval gebeurde rond 14.30 uur. Nick Ubels zag het gebeuren en deelde een aantal foto’s via zijn Twitter-account. De automobilist was onderweg vanaf de Parkweg richting de Rivierenbuurt. Ter hoogte van de kruising met de Brailleweg moest er gewacht worden op een rood verkeerslicht waarbij de autobestuurder zijn wagen stil zette op een wit kruis. Op dat moment besloott de brugwachter om de Parkbrug te openen. “Je kunt er dan op wachten dat de slagboom op je auto belandt bij het bedienen van de brug”, schrijft Ubels. “Mooi dom”.

Na het aantikken van de auto heeft de brugwachter het proces om de brug te openen tijdelijk gestopt. Na een groen verkeerslicht en een vrij brugdek werd het proces hervat. Het is onbekend of de auto schade heeft opgelopen.

Deel dit artikel:

 1. Gesprekje met de brugwachter lijkt mij niet nodig. Men staat daar zo vaak stil op dat kruis. Als de brugwachter elke keer zijn werkruimte moet verlaten om automobilisten vriendelijk te verzoeken om van t kruis te gaan dan gaat de brug nooit meer open. Zo leert men het tenminste af.

 2. Er staat niet voor niks een grote X op de weg. Onoplettendheid of ongeduld.

  Als ik onder de slagboom bij een spoorweg blijft staan, kan ik ook een ‘tik’ op de kop verwachten.

 3. Er.. IS… daar GEEN brugwachter lijfelijk aanwezig ..
  De Brug wordt bedient vanaf het Haven Kantoor Oosterkade 14 ( vlak bij de brug over de Europa weg ).
  Het stoplicht gesitueerd ter plekke kost nogal wat vakmanschap en timing ( op afstand) .en dat schiet er soms bij in ..
  99,9% van de tijd gaat het ( de laatste tijd) redelijk goed..Het is Nu wat drukker door de vakanties ( hoofdseizoen )..
  Er vloeit geen bloed dus ..het valt wel mee
  Ti’s even schrikken vermoed ik voor de automobilist ..
  Shit Happens ..
  Sterkte ..;) :)

 4. Beste mensen dat is straks afgelopen want de bruggen in de ringweg verdwijnen en worden vast beton bruggen met beperkte onder doorgang.
  De scheepvaart wordt grotendeels geblokkeerd.

 5. Beste mensen de scheepvaart die niet onder de nieuwe Julianabrug door kan kan ook niet onder het A28 viaduct tussen Vries/Tynaarlo en Assen door. Het is geen staande mast route. Voor de scheepvaart maakt het dus geen klap uit. Daar heb ik geen 40 jaar ervaring in weg- en waterbouw voor nodig. Miijn e-mail adres en volledige naam hebt u er ook niet voor nodig, u kunt het zelf bekijken op Google maps.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *