‘Ruim je eigen troep een keer op’

nieuws

Er was feest op de Grote Markt. En wat er dan achterblijft blijft sommige mensen irriteren.

Rutger Roffel twittert: ‘Ruim je eigen troep een keer op’.

Eerstejaarsstudenten die eindelijk verlost leken van hun mopperende ouders kunnen nu rekenen op het al dan niet positieve commentaar van hun plaatsgenoten.

 

Deel dit artikel:

 1. 10.000 bezopen studenten met een bezem ?
  Dat is vragen om moeilijkheden ..( Er zijn sowieso geen vuilnisbakken genoeg) ..
  Laat de gemeente gewoon hun werk doen ..en verder “profiteren”..van de massa meestal jonge gezellige mensen die de stad levend houden.
  Het gaat al jaren zo ..en er zal door een tweet van een geïrriteerde “toeschouwer”..niks aan veranderen.
  Veel plezier “kinderen”..en zuip niet te veel en kijk uit voor die roze pilletjes ..of ..was het de blauwe..of gele ..
  Besef dit …:

  XTC is verslavend

  Veel mensen die XTC hebben gebruikt, willen dat daarna nog een keer meemaken.
  Sommige mensen vinden uitgaan zonder XTC niet meer leuk.
  KIEK UUT.!!

 2. Rene, je praat complete onzin wat betreft de XTC en dat zeg ik uit eigen ondervinding en die van mijn vrienden/kennissen.
  En deze gezaghebbende organisatie zegt het ook: https://www.jellinek.nl/informatie-over-alcohol-drugs/xtc-mdma/xtc-basisinfo/kun-je-verslaafd-raken-aan-xtc-mdma/

  Je reactie zal dan ook weinig waarde hebben aangezien je bewering niet met feiten word onderbouwd.

  Oppassen geldt voor elke vorm van drugs,alcohol en medicijnen.

  Overigens raken in het kwadraat meer mensen verslaafd aan pijnstillers, slaaptabelletten, alcohol, sex en tabak dan aan XTC.

  Goede voorlichting is een betere oplossing dan mensen proberen bang te maken met onjuiste beweringen.

 3. Kijk, het is burgemeester Peter den Oudsten die de vergunning afgeeft en die niet eist dat het spelende publiek de zooi DIRECT in de prullenbak gooit.

  Gister heeft den Oudsten het gepresteerd om een vrachtwagen met zoveel lawaai door de Groninger binnenstad te laten rijden, dat GehoorBeschadiging (Zoon/Dochter/Mens) direct weer piepend naar huis kan worden afgevoerd.
  Elk ziek klein kind zat angstig rechtop in bed, alle burgers vluchten….

  Hopelijk is de nieuwe burgemeester Koen Schuiling (1 oktober 2019) niet van het type GehoorBeschadiging,
  maar van het type:
  “Van Vreselijk naar Feestelijk!”

  Ach ja, die antieke vuilnisbak…

  Ach ja,
  “Laat niet na aangenaam verpozen, de ander de schillen en de dozen.”

  Ach ja, die tegeltjes wijsheid:
  “Omdat je vader en moeder, je opa en oma, je buren hier niet werken, moet je zelf de troep op ruimen.”

  Op-voeden?
  Wat is dat ook al weer?

  Mevrouw Kiki

 4. @Doe ….”nitwit”…
  Het gevaar met XTC is dat je steeds meer XTC nodig hebt om die eerste ervaring nog te kunnen evenaren. Met andere woorden. De tolerantie wordt steeds hoger.

  Heb jij moeite om je te concentreren?
  De effecten bij veel gebruik zijn merkbaar op het gebied van concentratievermogen, geheugenverlies en stemmingswisselingen. Waarschijnlijk heeft dit te maken met een mindere doorbloeding van de hersenen.

  XTC-slikkers hebben een hoger risico op een hartinfarct of hersenbloeding. Een ander risico is het gebit. Gebruikers van XTC knarsen vaak met hun tanden. XTC kan gevaarlijk zijn voor mensen met een zwakke gezondheid. Het kan bijvoorbeeld leiden tot een leverontsteking.

  Kort vs lange termijn
  Het grootste risico op de korte termijn ligt bij oververhitting en een leverontsteking. Op de langere termijn ligt het grootste risico op hersenbeschadiging. Bij eenmalig gebruik zijn de risico’s voor de hersenen minimaal, maar bij regelmatig gebruik neemt de kans op een blijvend hersenletsel toe.
  KIEK UUT ..!!
  Bron: https://www.afkickkliniekwijzer.nl/drugsverslaving/xtc/
  ( nu jij weer)…

 5. Gewoon weer glas toestaan. Misschien dat ze het dan leren als ze vol met open wonden naar de eerste hulp moeten :)

  Maar ja de “jeugd” is behoorlijk hypocriet dan met hun milieu issues. Ach ja ik vergelijk het maar met voeger, wij misbruikten ook elk dom excuus om maar legaal/gedoogd te kunnen spijbelen. Meningen draaien vaak gelukkig wel weer bij als ze hun eerste echte baan hebben.

 6. Overal waar evenementen worden georganiseerd blijft troep achter. Je kunt nu eenmaal niet urenlang met lege bierbekers, trays, snackbakjes etc. in je handen blijven staan. Zo gaat het bij evenmenten waar jongeren zijn maar ook waar ouderen zijn.

  Daar moet een reiniger aan te pas komen. En dat zal in dit geval ook gewoon gebeurd zijn.
  Niks nieuws of raars aan.

  Het is me een raadsel waar Rutger Roffel zich over opwindt.

 7. Zo gaat dat op een feestje en dan komt de gemeente reiniging de boel weer schoonmaken. Dat was 50 jaar geleden zo en dat zal altijd zo blijven. De meeste reageerders zijn zeker nooit zelf eens op een feetje geweest. Of zijn ze toen door 50 rijen dik publiek een stukje plastic wezen weggooien?

 8. Dus we gaan nu tweets van totaal oninteressante mensen publiceren als “nieuws”? Het is aan de organisator van een evenement om tijdig alles op te ruimen. Je kan de studenten hier niet de schuld van geven. Als je midden in het publiek aan het feesten bent met een biertje, dan ga je niet naar de zijkant lopen om je plastic bekertje weg te gooien. Je moet er vanuit kunnen gaan, als festivalganger dat het festival zorgt voor het opruimen. Kijk bijvoorbeeld naar de TT in Assen. Daar is alle rotzooi met het ochtendgloren weer opgeruimd.

 9. juist ..dit “probleem”..is zo opgelost ..laat hij zich druk maken om belangrijker zaken.
  Het “gedoe” .met de studenten levert Groningen en de middenstand geen windeieren op.
  Ik zeg pak zelf een bezem ..mocht je je er aan storen ..
  Ikzelf ( liefhebber van een natuurtuin) heb jarenlang een schep..schoffel en een hark neergezet omdat de commentaren van de buren ( even verderop) niet de naaste vonden dat mijn tuin een zooitje was.
  Er is nooit gebruik van gemaakt.
  conclusie ..het valt eigenlijk wel mee toch ?

 10. @Willem456

  Nee hoor. Vroeger op school hadden we corveediensten. Dan bleven een man of wat achter volgens een dienstrooster om het schoolplein aan te vegen. Dit was 50 jaar geleden al zo

 11. We eten, drinken- en ademen al microplastic. De studenten zouden moeten snappen dat zij (straks de gestudeerden) vooral de rommel of in de prullenbakken moeten doen of mee moeten nemen naar waar wel een afvalbak is of mee naar huis nemen. Het is heel simpel. We hebben nog steeds plastic (groente)zakjes. Doe je rommel er in en knoop hem dicht en doe hem thuis in de afvalbak of desnoods in een afvalbak die je onderweg tegenkomt. Maar in GEEN GEVAL OP STRAAT OF IN DE BERM.

 12. Studenten en Jongeren zijn net als alle andere mensen. Sommigen zijn sloddervossen en sommigen zijn Juffrouw Mier. tuut-tuut-tuut-tuut!. Het is onzin om de hele groep af te rekenen op het gedrag van een deel van de groep.

 13. Ik ervaar jou bijdrage als een roepende in de woestijn ..het interesseert ze geen reet ( het milieu ) ben ik bang.
  Als ze maar kunnen zuipen en feestvieren ..de “echte”..zorgen zijn voor later ..als ze met een riant salaris in de tuk en in het vooruitzicht ons land mogen verkloten ( Kabinet) aan de ‘andere” ondertussen Nederlanders geworden Noord Afrikanen die hier massaal de scepter zullen zwaaien ..
  Dan is er voor een feestje ook geen ruimte meer en is het plastic probleem ook opgelost.
  Maar ik ben een doemdenker ..dus neem dit niet te serieus ..
  Alla heeft een hakkenbar of een fietsen winkel..of een Koffieshop ..enz .enz..
  En wij ..wij kijken gedwongen vanaf de zijlijn toe

 14. Nou Willem456 .. Dat waren toen al wilde feestjes. Na afloop gingen we met de meisjes zoenen. Verdere details bespaar ik je maar. We waren nog vrij in de liefde. Het waren de jaren eind 60, begin 70, waar je tegenwoordig voor zou worden opgepakt, om je voor de rechter te verantwoorden. Omdat we toen al jong seksueel actief waren. Wel met wederzijdse instemming. Vandaag de dag is dit ‘not done’.

  En na afloop hadden we corvee ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *