RUG op één na beste universiteit van Nederland (volgens ARWU)

nieuws
Foto: Joachim Kohler via WikiMedia

De Rijksuniversiteit Groningen is, volgens de Academic Ranking of World Universities, opnieuw de op één na beste universiteit van Nederland. Afgelopen vrijdag maakte het gerenommeerde Shanghai Ranking Consultancy haar wereldranglijst bekend.

De universiteit staat al sinds 2015 op de tweede plaats van de Nederlandse universiteiten, na de Universiteit Utrecht. Wereldwijd plaats de ARWU de RUG op de 65e plek. De hoogste plek wordt al sinds jaar en dag aangevoerd door de Amerikaanse Hardvard University. De beste Europese universiteit is die van Cambridge.

De lijst van ARWU kent ook critici. Volgens hen legt ranglijst te veel nadruk op natuurwetenschappen en te weinig op sociale- en geesteswetenschappen en houdt het geen rekening met de kwaliteit van het hoger onderwijs aan de instellingen.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *