Ritsu Doan verhuist toch naar PSV (update)

sport
Foto: Sportphotoagency.com Ritsu Doan van FC Groningen in duel met Azor Matusiwa van De Graafschap

Ritsu Doan vertrekt per direct van FC Groningen naar PSV. Dat heeft de FC dinsdagavond bevestigd. De club is,  na stevige onderhandelingen, akkoord gegaan met de overstap van de Japanse international naar Eindhoven.

FC Groningen wilde in eerste instantie 14 miljoen euro voor Doan ontvangen. PSV zou niet verder willen gaan dan de helft van dat bedrag. Volgens verschillende media is er overeenstemming bereikt over een bedrag van 7,5 miljoen euro, plus bonussen. Dat bedrag zou dan in ieder geval oplopen tot 10 miljoen euro. Technisch directeur Mark-Jan Fledderus zegt tevreden te zijn over het resultaat: “Het gaat om één van de grootste transfers in de geschiedenis van FC Groningen.”

De 21-jarige Doan wilde zelf graag verkassen naar PSV. Er was haast bij geboden, want de transferperiode sluit op 31 augustus.
Hij speelde voor FC Groningen 66 officiele wedstrijden en scoorde daarin 16 keer. Ook speelde hij 15 interlands voor Japan en was daarin goed voor drie goals.

Deel dit artikel:
Adverteren?