Hulpverleners redden man uit Eemskanaal

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Hulpdiensten hebben donderdagavond een man uit het Eemskanaal gered. Dat melden fotografen van verschillende incidentenwebsites.

Rond 22.00 uur kwam er een melding binnen dat ter hoogte van de N46 een persoon in het water zou liggen. Behalve de politie en een ambulance rukte ook de brandweer met een bluswagen, duikers en hulpverleningsvoertuig uit. “Dat het alarmnummer is gebeld is waarschijnlijk omdat een fiets op de oever werd aangetroffen”, vertelt Rick ten Cate van de incidentenwebsite tencatefotografie.nl. Bij aankomst bleek de hulp van de brandweer niet meer nodig te zijn. Toegesnelde agenten hadden het slachtoffer reeds op het droge getrokken. “Ik heb begrepen dat het slachtoffer een half uur in het water heeft gelegen”, meldt Patrick Wind van 112groningen.nl. “Hij is met onderkoelingsverschijnselen overgedragen aan het ambulancepersoneel. Het slachtoffer is vervolgens naar het ziekenhuis gebracht.”

Hoe het ongeluk precies heeft kunnen gebeuren is onbekend. Hier wordt onderzoek naar gedaan.

Foto: Patrick Wind – 112groningen.nl
Foto: Patrick Wind – 112groningen.nl