“Het maken van zulke kunstwerken geeft heel veel voldoening”

Tussen de buien door wordt er woensdag druk gewerkt aan de Friesestraatweg. “Dit moet een kunstwerk worden dat vanaf de straatzijde op gaat vallen.”

Aan het werk zijn Elroy Gramsbergen, Quinten van Duuren en Sebastiaan Baar. Drie graffiti-kunstenaars die onlangs benaderd werden door de eigenaar van Athlete Training Facility, een bedrijf dat nabij de Stadskerk is gevestigd. “Hij gaf aan dat zijn bedrijf wel wat meer op mocht vallen als je er langs rijdt en aan de hand daarvan hebben we een ontwerp bedacht”, vertelt een gepassioneerde Gramsbergen. “We hebben er voor gekozen om te werken met abstracte diepte. Eigenlijk moet je het idee hebben dat als je over de westelijke ringweg rijdt en naar dit gebouw kijkt, dat je denkt waarom zitten daar enorme gaten in die muur.”

Om het kunstwerk aan te brengen wordt er gewerkt met spuitbussen met verschillende kleuren verf. “Het lijkt heel simpel, maar zo simpel is het niet. Je moet de spuitbus op precies de juiste afstand houden om tot het mooiste resultaat te komen.” Gramsbergen en zijn collega’s genieten van het werk. “Het is prachtig om door de stad te fietsen en je eigen kunstwerken tegen te komen. Het geeft gewoon heel veel voldoening.”

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *