Herman Pleij is dit jaar gastspreker bij 28 Augustus Rede

nieuws
Foto: Fred Ernst voor Nationaal Historisch Museum (CCY 2.0)

Herman Pleij, emeritus-hoogleraar Nederlandse Letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam, is dit jaar de gastspreker tijdens de 28 Augustus Rede.

In zijn Rede zal hij het jaarlijkse 28 Augustus-thema Vrijheid naar eigen inzicht behandelen. Pleij publiceert veel over nationale identiteit en cultuurhistorische onderwerpen. Hij is prominent aanwezig in het maatschappelijk debat over de waardering en herbeleving van het verleden.  van de slavernij tot Sinterklaas.

De 28 Augustus Rede is sinds 2011 de opvolger van het 28 Augustus Debat. Deze vindt plaats van 11.30 tot 12.30 uur in de Aula van het Academiegebouw van de Rijksuniversiteit, Broerstraat 5 te Groningen. In de Aula van het Academiegebouw is plek voor driehonderd personen. Belangstellenden zijn van harte welkom. De toegang is gratis, maar om zeker te zijn van een plaats kunnen belangstellenden hun komst aankondigen per mail.

Deel dit artikel:

  1. Van Doe is eigenlijk niets bekend, behalve dat er niemand is die aan zijn morele standaard kan tippen. Hij zal wel op een heel hoog paard zitten, dat hij het allemaal zo goed ziet.

  2. @Mark, aan je vele off topic reacties te zien heb ik je met woorden blijkbaar erg geraakt, dat doet me deugd Marc. Overigens gaat er bij mij geen enkele haar overeind staan met die gefrustreerde puberale reacties van je, ik ga van het weekend op vakantie voor een dikke drie weken kun je even bijkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *