Groningen doet mee aan landelijke wietproef

Groningen is één van de tien gemeenten in ons land die meedoet aan de landelijke wietproef. Dat betekent dat in de coffeeshops in die gemeenten vanaf 2021 legaal wiet wordt verkocht.

De andere gemeenten die meedoen zijn Almere, Arnhem, Breda, Heerlen, Hellevoetsluis, Maastricht, Nijmegen, Tilburg en Zaanstad. De vier grootste gemeenten zien niets in de proef. De wiet is afkomstig van telers die door het rijk zijn goedgekeurd.

Voorwaarde is wel dat alle coffeeshops in de stad meedoen aan de proef. Veel coffeeshops in Groningen zijn tegen. Ze zijn bang voor een terugloop in het aantal klanten en de kwaliteit van de wiet. Ook vrezen ze dat veel klanten overstappen naar de illegale handel. Een voordeel van de proef is dat de wiet legaal de coffeeshops binnenkomt.