‘Diep triest’ besluit van rechter in ‘zaak met alleen maar verliezers’

Zowel FC Groningen als haar supportersvereniging zijn teneergeslagen na de uitspraak van de voorzieningsrechter over het leegblijven van vak F bij de thuiswedstrijd tegen FC Twente.

“Wij vinden het diep triest dat zo veel bewezen onschuldige mensen gestraft kunnen worden door de clubs zelf, die deze straffen overigens zelf bedacht hebben”, vertelt SV-voorzitter John de Jonge. “Het spijt ons voor de 235 hondstrouwe supporters van FC Groningen dat het ons niet gelukt is om hun recht te krijgen.”

Hoewel FC Groningen in de aangespannen rechtszaak in het gelijk werd gesteld, is ook algemeen directeur Wouter Gudde van de club niet blij met het verloop van de zaak: “Voor alle betrokkenen is dit een dikke vette nederlaag en dat voelt heel beroerd. Er zijn in deze alleen maar verliezers. In de rechtbank en in de reacties daarop leek het alsof we kil tegenover elkaar stonden en het ons niet raakte, maar niets is minder waar. Een dieptepunt in de geschiedenis van FC Groningen.”

Deel dit artikel:

  1. En iedereen is vergeten wie de echte schuldigen zijn. Het zijn niet de rechters, het is niet de FC en het is niet de supportersverening en het zijn ook niet de onschuldigen. Laat dit een signaal zijn aan iedereen: Nooit weer doen, beter fouilleren etc en de raddraaiers harder aanpakken.

  2. Het was nogal naief om te denken dat z’n onzin kort geding ook maar iets zou opleveren. Wat een gezeur om het missen van een voetbalwedstrijdje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *